Chec cu zeama de portocala

de iry-gabriela in Dulciuri, 16 Feb 2017 | 3875 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahar tos (eu am pus zahar pură)
  • 4 linguri de lapte
  • 4 linguri de ulei
  • zeama de la o portocală mare
  • 5 linguri pline cu făină
  • un praf de copt
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu zeama de portocala:

Pentu inceput, se separă albusurile de galbenusuri.

Albusurile se vor bate cu un praf de sare.

Iar in alt vas, se vor bate galbenusurile cu zaharul. Peste acestea se va adăuga uleiul si laptele, putin cate puțin amestecînd cu un tel.

Apoi, se va adauga zeama de portocală si făina in care am adaugat praful de copt (nu am avut in casa alte mirodenii, deci nu am pus, dar cine doreste, e liber sa încerce).

Această compoziție se va adauga puțin cate puțin, in compoziția de albusuri, amestecînd usor până se va omogeniza.

Se va unge o tava cu ulei si apoi se va tapeta cu făină, apoi se va adauga compoziția in această tavă si se va da la cuptor pentru 45 de minute.

Se va tăia rece.

TIPS-URI

1

Daca se vrea mai dulce acest chec, se vor pune 5 linguri de zahar( atunci cand se va folosi zaharul pudră).

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu zeama de portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

iry-gabriela 1

17.02.2017, 10:30

Stefy_

iry-gabriela 1

17.02.2017, 12:21

Mulțumesc pentru Garantat Bucataras.ro

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 14:17

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec